Sådan får du flere besøgende på din webshop

26 juni 2017 admin
image

Hvis du lige har startet en webshop op, som du håber på en dag at komme til at kunne leve af, sidder du måske nu og spekulerer på, hvordan du skal få det til at ske. I denne artikel kommer vi ind på en række af de faktorer, der er vigtige for, at der bliver lagt mærke til din webshop på nettet. Du kan derfor få en ide om, hvad du selv skal gøre, eller hvad du skal have nogle andre til at gøre for dig.

Når du har en webshop, er det afgørende, at du ligger på den første side i en søgning på nettet. Ellers vil der slet ikke være lige så mange, der finder dig, og det vil gøre, at du ikke tjener så mange penge. Der er mange af de store webshops, der fortæller, at de kan mærke det med det samme på deres omsætning, hvis de ryger om på side to på en søgning på deres produkter. Derfor har de ansat en person til at sørge for, at de hele tiden kan ligge på den første side. Nogle af dem har valgt at samarbejde med et bureau. Det kan ofte være en mere fleksibel løsning end at skulle til at ansætte en.

Et godt bureau at samarbejde med er det danske Klikko. De har mange års erfaring i forhold til SEO og har derfor styr på, hvordan de laver den bedste strategi for din virksomhed. De har en række skribenter og dygtige ansatte, der dels kan hjælpe dig med at få formuleret nogle gode tekster, dels kan hjælpe dig med at sætte for eksempel hjemmesider op, der linker til din webshop. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Klikko og er et udtryk for, hvad de kan hjælpe dig med i forhold til dit arbejde med din webshop.

Hvordan kommer webshoppen højere op i en søgning?

Søgemaskinerne ændrer hele tiden kravene til, hvad en hjemmeside skal kunne for at kunne ligge højt en søgning. Det gør de egentlig i en god mening. De vil gerne give deres brugere den bedst mulige oplevelse, når de bruger deres side.

Kravene er overordnet, at en side skal være så troværdig som muligt. Det vil sige, at det skal være noget godt indhold, der er på siden, at der er andre hjemmesider, der linker til siden, og at de sider, der linker til en hjemmeside ikke alle sammen er nogle, som den samme person har lavet.

Det er altså ikke nok, at du har en god webshop og sælger et godt produkt. Der skal også være nogle gode tekster på din blog med de rigtige søgeord, og der skal være andre hjemmesider, der linker til den. Med det, der hedder SEO, kan du få hjælp til at komme højere op i søgningerne og omgå nogle af de krav, som søgemaskinerne stiller.

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization. På dansk ville vi kalde det søgemaskineoptimering. Det er en metode til at få din webshop så højt op i en søgning som muligt. Helst i top tre, da studier viser, at der er mange, der ikke ser mere end de tre første resultater af en side. Du bør som nævnt i hvert fald være at finde på den første side. Ellers kan det blive svært for dig at få din webshop til at løbe rundt.

Tidligere handlede SEO i høj grad om at have de rigtige søgeord i dine tekster og at bruge dem mange gange, så ville siden komme højt op i en søgning. Det førte dog til nogle virkeligt dårlige tekster, og det var derfor nødvendigt for søgemaskinerne at stille nogle flere kriterier op. I dag er det, der hedder linkbuilding derfor også meget vigtigt.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding betyder, at der er andre hjemmesider, der har backlinks til din webshop. Det kan for eksempel være i en anmeldelse af det eller på en blog, hvor de skriver, at de har købt nogle produkter fra din hjemmeside, og at de er rigtig gode. Det vil være med til at give dig noget mere troværdighed i søgemaskinens øjne, at der er andre, der gerne vil linke til dig.

Hvis du har en populær webshop, vil det være naturligt, at der mange, der har prøvet dine produkter, og at de derfor linker til din webshop. Hvis du derimod har en helt ny webshop, er der jo ingen, der gør det, og der kan du snyde søgemaskinerne ved at få oprettet hjemmesider, der linker tilbage til din hjemmeside. Det er en god mulighed for dig for at komme højere op i søgningerne.

I øvrigt er det de færreste større webshops, der kan klare sig med, at der bliver linket til dem fra bloggere eller hjemmesider. De bruger også alle sammen tricket med at have backlinks liggende på andre hjemmesider.

Skal du kaste dig ud i SEO selv, eller skal du få et bureau til det?

Som selvstændig forretningsdrivende, der også skal holde styr på de bestillinger, der kommer ind, sende varer ud, tage varer retur, bestille flere varer hjem til dit lager, lave regnskaber og meget andet, kan det være svært for dig, hvis du også skal til at sætte dig ind i, hvordan en søgemaskine fungerer. Derfor vælger mange at samarbejde med et bureau om det.

Selvom du måske godt kan skrive SEO tekster selv ud fra søgeordene, vil det være svært for dig at holde dig opdateret i forhold til, hvilke regler og stramninger der nu er blevet lavet i forhold til det.

Hvad kan et bureau ellers hjælpe dig med?

Som nævnt ville du måske kunne skrive teksterne selv, og hvis du er lidt teknisk anlagt, kan du nok også godt ret hurtigt lave en fem til ti hjemmesider, hvor du lægger links ind til din egen hjemmeside. Der, hvor det begynder at blive for besværligt og tage for meget af din tid er, at du skal få det til at ligne troværdige hjemmesider. Det gælder både i forhold til tekster, links fra og link til dine linkbuildingsider og de servere, som hjemmesiderne ligger på.

Det er nemlig også vigtigt, at du tænker over SEO Hosting i forhold til dine linkbuildingsider. Hvis du opretter alle hjemmesiderne selv på den samme server, vil det være nemt for søgemaskinen at se, at det er dig, der har lavet dem. Det er med til at gøre, at din webshop kommer længere ned i en søgning, fordi en søgemaskine synes, at det er utroværdigt, at du har linket så meget til din egen side.

Ved at få et bureau til at hjælpe dig med søgemaskineoptimering kan du være sikker på, at de ikke begår den fejl. De har meget erfaring med, hvordan de skal lægge hjemmesiderne på flere forskellige hjemmesider, der er hostet forskellige steder, ofte i forskellige lande. Det er med til at give mere troværdighed til din webshop.

Flere Nyheder

image

09 juni 2016

Grace Tours

image

22 april 2016

Bestik Bar

image

18 april 2016

Eco-vinduer.dk

image

29 december 2014

klikko.dk