vba

Tilpas dine Office applikationer med VBA

Tilpas dine Office applikationer med VBA

editorial

Når du arbejder med dokumentation eller komplekse udregninger, er det ikke sikkert, at de indbyggede funktioner i Microsoft Office pakkens applikationer modsvarer dine behov. Derfor har du med Microsoft Visual Basic for Applications mulighed for at udvikle og tilføje dine egne funktioner, som tjener præcist dine formål.

Microsoft Visual Basic for Applications og Microsoft Excel

Microsoft Visual Basic for Applications, er et programmeringssprog som blandt andet kan integreres med forskellige Microsoft Office applikationer, her under Microsoft Excel, Microsoft Word eller Microsoft PowerPoint. Ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications kan du for eksempel udvikle dine helt egne kommandoer og funktioner i Microsoft Excel.

Når du anvender Microsoft Visual Basic for Applications sammen med Microsoft Excel, får du mulighed for at benytte dig af avancerede udregninger eller utraditionelle funktioner, som ikke er en standard del af Microsoft Excels eksisterende funktions bibliotek. Du kan udvikle tilpassede og skræddersyede funktioner og udregnings modeller samt makroer som automatisere ellers manuelle operationer. På den måde kan du slippe for en del indtastninger, samtidig med at du reducerer din fejl margin markant.

Med Microsoft Visual Basic for Applications kan du også skabe dialog bokse, som gør en eventuel bruger opmærksom på eksempelvis særlige forhold omkring en funktion eller en udregning, eller som giver Microsoft Excel brugeren mulighed for at manipulere med tal og data eller fodre en formel med egne input.

Microsoft Visual Basic for Applications og Microsoft Word

Du kan også bruge Microsoft Visual Basic for Applications når du arbejder i Microsoft Word. Microsoft Visual Basic for Applications er især formålstjenligt, hvis du ønsker at indbygge brugervenlige og automatiserede funktioner i dine Microsoft Word dokumenter. Det kan for eksempel være i forbindelse med dokument håndtering, eller når du har behov for automatisering af oprettelse af afsnit, områder, sektioner, typografier og bogmærker.

Du kan lære meget mere om hvorledes du anvender Microsoft Visual Basic for Applications med Microsoft Office pakkens applikationer på et VBA kursus hos 4D.