mekaniker

Tips til køb af brugt bil

Tips til køb af brugt bil

editorial

At købe bil og især en brugt bil kan være en risikabel affære, da man kan risikere at købe en bil med mange fejl, som efterfølgende kommer til at koste dyrt i reparationer. Derfor kan det godt betale sig at gøre sit hjemmearbejde inden køb. Start med at lære om de biler du har i tankerne.

Er der forskel på årgangene og hvad sender dem typisk til en mekaniker. Er det fejl der koster en halv bondegård eller er det noget der hurtigt og billigt, at få fixet. Som udgangspunkt bør du undgå den type bil.

Få undersøgt bilen inden køb af en mekaniker

Det er især en god ide at få en mekaniker til at undersøge bilen inden køb, hvis du køber bilen af en privat sælger. Her købes bilen som beset. Hvis du derimod har købt din bil hos en forhandler, vil du have 2 års reklamationsret. Du kan blandt andet få https://www.lj-auto.dk/ til at gennemgå bilen.

Typisk finder en mekaniker imellem 6-8 forskellige fejl på en brugt bil, som enten skal udbedres eller udløse et prisnedslag. Husk at være opmærksom på, at nysynet ikke betyder fejlfri. Det betyder alene at bilen er lovlig at køre i.

Billige gamle biler kan være dyre

Gamle biler er ofte markant dyrere i afgifter og mekanikerregninger. Derfor er det vigtigt først at undersøge hvad bilen vil kost i afgifter. Ofte vil det være flere tusinde kr. om året. Det vil som udgangspunkt være billigere på den lange bane, at bruge lidt flere penge på bilen. Penge du vil spare på afgifter og mekaniker regninger.

Husk også at tage en god lang køretur inden og vær opmærksom på mislyde. Det er ikke nok at du blot køre en 4-5 min. det skal være en længere tur på mindst 20 min. Gerne både på motorvejen og en tur rundt i byen.