soveposer

Vælg den helt rigtige sovepose

Vælg den helt rigtige sovepose

editorial

Alle der har ligget i en sovepose ved, at med mindre det er den helt rigtige, kan det blive en meget lang nat, hvor man enten fryser, sveder eller ligger i en al for tung og ukomfortabelt sovepose. Derfor er det vigtigt at bruge tid, når der skal vælges de rigtige soveposer

Det første du skal være gøre dig klar er dit behov. Skal det være en sovepose der skal kunne klare enhver snestorm eller er det vigtigere at den er let, fordi du skal ud og vandre. Måske endda begge dele. Det er også en god ide at tænke på om du normalt sover i en temperatur tæt på frysepunktet eller om du helst skal have fire lag tøj og tæpper på. Du kan med fordel få råd og og vejledning, der hvor du har planer om at købe din nye sovepose. 

soveposer

Dun eller fibersovepose

Når du skal finde din nye sovepose, skal du som udgangspunkt vælge mellem dun eller fiber. Ofte er det et spørgsmål om pris. En fiber er billigere, nemmere at gøre rent, men også tungere. Den vil ikke holde så længe som en dunsovepose.

En dunsovepose er derimod lettere og giver den bedste varme. Den isolerer bedre. Den er svære at vaske og tørre. Tænk bare på din egen dundyne, hvor det er bøvlet at vaske den og få den tør. Du skal også være opmærksom på at den er mere følsom over for fugt og vand. Så skal du til områder, hvor der er fugtigt eller meget regn, skal du overveje, om en dunsovepose er den rigtige.

Du skal også også tage en beslutning om hvilken pasform der passer dig selv. Skal det være en hvor du bliver pakket helt ind, så det kun er din næse der stikker ud eller skal det være en med lidt mere plads.