ølbrygning

Bryg din egen øl til sommerfesten

Bryg din egen øl til sommerfesten

editorial

Noget af det hyggeligste om sommeren er at invitere venner og familie til sommerfest og nyde sommeren og de lyse nætter, god mad og en iskold øl. Forestil dig, at den øl der serveres ikke er den sædvanlige øl på tilbud fra supermarkedet, men din egen og den passer perfekt til aftenens menu. Det vil gøre aftenen endnu mere mindeværdig og noget der vil blive snakket om længe.

Det er relativt nemt at komme til at brygge sin egen basis øl og der findes godt med information om ølbrygning og hvordan man kan lære at lave øl. Hvis man ønsker at blive bedre end blot at kunne brygge en almindelig basis øl, er det vigtigt at have styr på bryggeri teknikken og et godt kendskab til de forskellige ingredienser og hvordan de påvirker øllens smag.

Lær at lave øl

Sammen med interessen for at brygge øl, er der kommet godt med materiale, der fortæller hvordan man laver øl. Der findes en masse bøger der nøje fortæller øllets historie og brygning gennem tiden til detaljerne i de forskellige landes øl. Der er et godt udbud af videoer, der ligeledes forklare trin for trin, hvordan du brygger øl og har du lyst findes der også kurser, der kan lære dig hvordan. De tager som regel en eftermiddag og det er en god ide at sørge for hjemtransport, da man får det øl med hjem man har brygget. Lidt besværligt at transportere 20 liter øl hjem i toget. Der findes kurser for både begyndere og øvede. 

Hvem bryggede øl før i tiden

Indtil i middelalderen var det kvindernes opgave at brygge familiens øl og det var noget af en opgave, da det var helt almindeligt at der blev drukket 5 liter om dagen. Brygningen blev omtalt respektfuldt og blev ofte sammenlignet med evnen til at kunne give liv.