ølbrygning

Nyd din egen øl til sommer

Nyd din egen øl til sommer

editorial

Luk øjnene og forestil dig at det er sommer, solen skinner og du sidder på terrassen, sammen med dine gode venner. Der er gang i grillen og i din hånd har du din egen hjemmebrygget øl. Som er brygget og passer perfekt til dagens mad. Det bliver ikke meget bedre. 

Det er blevet mere og mere populært at brygge sin egen øl og det er der flere årsager til. En af dem er, at det er en hobby, det er nemt at komme i gang med. Alt hvad det kræver et startkit og du kan brygge en god basisøl. Du kan se mere på https://www.hjemmebryggeren.dk/.

ølbrygning

Flere måder at lære at brygge øl

Har du lyst til at lære at brygge øl, har du flere muligheder. Du kan vælge at deltage på et ølkursus. Det tager en eftermiddag og en del af en aften under hyggelige omgivelser. På den tid lærer du at brygge en god basisøl, som du arbejde videre på. Det er en god ide at få en til at hente dig. Der er mange smagsprøver og du få som regel en 20 liter gryde med hjem med øl. Uanset hvad, er det bøvlet at tage en kæmpe gryde med i det offentlige.

Udover at deltage i et ølkursus, er der flere andre måder at lære mere om ølbrygning. Der findes mange bøger der beskriver hvordan man brygger øl. De er også spændende læsning hvis man har lyst til at læse om øllets historie. Øllet har blandt andet være kendt i Nordeuropa i over 5000 år.

Det har været kvinder der har brygget øllet. På nær de sidste 500 år. Her har mænd overtaget opgaven, da de fandt ud af at der var penge at tjene ved at brygge øl. Internettet, herunder YouTube er en anden god kilde til at lære at brygge øl.