ølbrygning

Ølbrygning er også flaskeudstyr

Ølbrygning er også flaskeudstyr

editorial

Vi tror godt, de fleste kan blive enige om, at det vigtigste ved at brygge øl selv eller for den sags skyld få serveret en god øl er, at den smager godt efter de forventninger, man har tiltænkt, at øllen skal smage, om det er en pilsner, IPA, ale, bajer, stout eller en helt anden type.

Men de fleste øl-elskere kan også godt nikke genkendende til, at øloplevelsen er noget, der appellerer til mange sanser, der både er duften, smagslågene og synssansen. De to førstenævnte sanser handler om øllet i sig selv, men med synet – og sådan set også følesansen – skal det passe sammen med flasken og glasset, det bliver hældt op i.

Flasketypen kan ofte være det første sammen med etiketten, der kendetegner, at man har fat i ens favorit-øl, eller måske netop går i en stor bue udenom netop denne øl.

Hvis du brygger øl derhjemme og kun gør det for hyggens skyld og til udskænkning for vennerne og familien, så er der ikke den store grund til at gå så højt op i, om man får lavet den rette etikette eller ej.

Dog vil nogle brygmestre mene, at du ikke kan lave øl ordentlig uden at have den rette flaske at overføre det færdige brygningsresultat til.

Vi mener dog mere, at det rette glas er med til at åbne øllet og frigøre nuancerne korrekt, men derfor skal man heller ikke kimse ad, at der skal gode flasker til.

Du har vel ikke intentioner om at have øllet stående i en stor balje på gulvet med et sølle låg på?

Hvis øllet skal holde sig i en god rum tid, så skal det op i en rengjort flaske, have en kapsel på og opbevares korrekt.

Den slags kan du heldigvis købe online, så du kan få skaffet flasker, sætte kapsler på dem og genbruge dem senere ved at gøre dem rene.