maler

Find det rette udstyr til dit malerprojekt

Find det rette udstyr til dit malerprojekt

editorial

En malers udstyr er meget vigtigt for malerprocessen. Det gør malerarbejdet meget nemmere og overskueligt. Med det rigtige udstyr får du også et flot resultat i sidst ende. Læs med i det nedenstående for at lære mere om, hvad der er det bedste udstyr, og hvordan det kan gøre hele forskellen i dit arbejde.

 

 

Pensler er en malers vigtigste værktøj

Som nybegynder er det fristende at tro, at den pensel du bruger, ikke betyder så meget som din malestil eller dit farvevalg. Men sandheden er, at du ikke kan få et godt resultat uden at bruge de rigtige pensler og værktøjer. Når du skal vælge en børste, er her nogle af de vigtigste faktorer, du skal overveje:

– Malingsoverflader – På glatte vægge er der brug for glatte pensler. Ellers vil børsterne fange ujævnheder i din væg eller dit loft. Orienter dig derfor før du køber malerbørster, hvilken type væg du skal male. Du kan også tage et billede af væggen og forhøre dig i din malerforretning, hvilken børste du skal bruge.

– Håndtaget – Du kan købe pensler med træskaft, der giver et mere behagelig greb til længere malesessioner. Du kan godt risikere at stå i længere tid og male. Derfor er et godt håndtag vigtigt. Så får du ikke ondt i hånden eller mærker efterfølgende. 

– Børsterne – nylonbørster er bedst til almindelige maleropgaver, men du kan også bruge syntetiske filamenter eller naturhår, hvis du har brug for en børste til specielle formål såsom oliemaling.

 

Malertape og korrekt afdækning

Malertape er en form for afdækning, der bruges til at dække overflader, inden de males. Der findes mange typer af malertape. Det er vigtigt, du finder malertape, der ikke klæber sig for hårdt fast, så den efterlader rester på væggen efterfølgende. Derfor kan du ikke bare bruge almindeligt tape. Du skal ud og erhverve dig faktisk malertape, ellers kan det godt ses på din væg efterfølgende.

Du skal også huske at købe afdækning, så du kan få dækket dine møbler til. Du kan risikere at dryppe med malingen, imens du maler. Derfor er det vigtigt, du finder afdækning, der kan tage de værste maling. 

Det rigtige værktøj gør hele forskellen i dit arbejde. En professionel maler har forstand på disse ting. Derfor kan du forhøre dig hos din lokale malerforretning eller hos Malerkanonen. Her kan du finde professionelle, der kan guide dig.