varmepumpe

Mere varme for pengene på miljørigtig vis med en varmepumpe

Mere varme for pengene på miljørigtig vis med en varmepumpe

editorial

Når det handler om at varme boligen op på den mest miljøvenlige og besparende vis, er varmepumper den optimale løsning. En moderne varmepumpe kan opvarme dit hus til en brøkdel af prisen i forhold til din nuværende løsning, uanset som du benytter dig af et oliefyr, eller om du varmer hjemmet op ved hjælp af de dyre og ineffektive elektriske varmeovne. Derfor nyder varmepumper stor popularitet i private boliger nu om stunder. En varmepumpe har nemlig tjent sig selv ind på ingen tid – især fordi det er muligt at opnå økonomisk tilskud til opsætning af en varmepumpe.

Hvilke slags varmepumper findes der?

Ud over den meget avancerede jord til vand varmepumpe, som er meget omfattende i opførelse, findes der grundlæggende to forskellige typer varmepumpe: Luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen. En luft til luft varmepumpe er et glimrende alternative til den dyre og miljø belastende elradiatorer, som desværre stadig findes i mange danske huse, og som koster indehaveren langt mere i udgifter til varme, end det burde være nødvendigt. En luft til vand varmepumpe kan erstatte et gammelt, udtjent fyr på langt mere miljøvenlig og energi besparende vis – især hvis man medregner de udgifter, som skal dække drift og vedligeholdelse af et udtjent fyr.

Du kan regne med at spare op imod 60% af dine udgifter til varme, hvis du erstatter elvarmen eller det slidte fyr med en varmepumpe. Samtidig kan du med god samvittighed skrue op for varmen i de iskolde vinter måneder, og tage lange, varme bade (i tilfælde af at du er i besiddelse af en luft til vand varmepumpe) uden at være bange for, at din varmeregning bliver tårnhøj, eller at det går unødigt ud over klimaet og miljøet.

Hvis du har fået mod på at udskifte dit fyr eller dine elovne med en varmepumpe, kan du læse mere om emnet på gramenergi.dk