varmepumpe

Start med rådgivning inden valg af varmepumpe

Start med rådgivning inden valg af varmepumpe

editorial

At skifte energikilde kan virke uoverskueligt, men overvejer du det, kan du med fordel overveje at skifte til en varmepumpe. Det er en billig og en venlig miljømæssig løsning. Sammenlignet med en traditionel varmekilde der producerer 1:1 kW, producerer en varmepumpe omkring 1:3. Det betyder reelt at dit skrift af varmekilde er betalt ind efter 5-6 år og med en levetid på 15-20 år, er det en rigtig god investering.

Inden du beslutter dig for at skifte, er det en god ide at inviterer en autoriseret rådgiver på besøg. Han vil ikke alene hjælpe jer med at vælge den rigtige varmepumpe, men også hjælpe jer med at vurdere om jeres bolig er i en stand, hvor det kan betale sig at skrifte. Læs mere om varmepumper her https://avarmetekniqogvvs.dk/varmepumper.

En god isoleret bolig er penge værd

Hvis i skifter til en varmepumpe er det vigtigt at jeres bolig er isoleret. Hvis ikke kan det være en god ide at starte med at isolere. Det vil iøvrigt nedbringe jeres varmeregning yderlig.

Jeres autoriseret installatør kan hjælpe jer, med ikke alene at vurdere om jeres bolig er kvalificeret til en varmepumpe, men også at fortælle jer hvad der skal til, så i får mest mulig ud af en varmepumpe.

Når i skal have en varmepumpe skal den have en størrelse der passer til jeres bolig. Det er en anden årsag til at i med fordel kan få en autoriseret installatør ud. Han kan udregne hvor stor jeres varmepumpe skal være for at i har en varm bolig, selv under den koldeste vinter. 

Han kan også rådgive jer hvor selve varmepumpen skal installeres, så i ikke genere jeres naboer. En varmepumpe kan godt larme en del, så den skal ikke installeres lige under soveværelset eller tæt på naboer. Husk også at give BRF besked.