elektriker

Sådan hænger du dine lamper op

Sådan hænger du dine lamper op

editorial

At hænge lamper op i sit hjem, synes umiddelbart at være en let opgave, men det kan faktisk være kompliceret, alt efter hvor gamle eller slidt ens elinstallationer er. I denne artikel vil vi komme med nogle tips til, hvordan du kan hænge dine lamper op – effektivt og sikkert.

Sørg for at slukke for strømmen

Inden du overhovedet begiver dig ud i at rode med ledninger, så husk at slukke for strømmen på relæet. Hvis man glemmer dette kan det gå rigtig galt, når man kommer i kontakt med blottede ledninger, så altid sørg for at strømmen er slukket, inden du stikker en skruetrækker i udtaget. Når du har slukket for strømmen, kan du gå i gang med at skrue skruerne løse, så der er plads til ledningerne.

Klargør ledningen

Næste skridt er at klargøre lampens ledninger. Dette gøres ved at, forsigtigt, skære plastikket rundt om kobberet af. Når du har blotlagt kobberet i ledningerne, bruger du to fingre til at dreje de fine kobbertråde rundt om sig selv, så de bliver mere faste. Når dette er gjort, er du næsten klar til at hænge lampen op. En lampe bør ikke hænge direkte i ledningen, så inden du hænger den op, bør du skrue en krog op i loftet.

Skru ledningerne fast og hæng lampen op

Sidste skridt, er at sætte ledningerne ind i muffen og skrue skruerne fast igen. Når det er gjort, hænges ledningen op  på krogen, og lampens beskyttelsesskjold fastgøres. Nu kan du tænde for strømmen igen, og teste om lampen virker. Hvis den gør, så er du færdig at kan nyde din nye belysning. Hvis lampen derimod ikke virker, så kan der være flere ting i vejen, men hvis du har fulgt disse anvisninger burde det virke, og det kunnet tyde på et problem. Du kan få professionel hjælp til dette problem her: https://eogt.dk