tømrer

Vedligeholdelse af træværk

Vedligeholdelse af træværk

editorial

Træ er fantastisk og har utallige anvendelsesmuligheder, men det kræver også en god del beskyttelse og opmærksomhed. Derfor kan en tømrer i Odense, eller den by du bor i, være en stor hjælp med tips til, hvordan du bedst vedligeholder det, eller hjælpe med at oprette skaden, hvis den er sket. Træ kan nemlig godt være hårdført og stærkt, men det betyder ikke, at det ikke kan blive udsat for fugt, råd, svamp mm, som ødelægger træet. Du skal derfor jævnligt tjekke husets træværk, så du kan opdage, om der er noget galt og evt. skifte træet, der er blevet ramt, ud, så det ikke spreder sig.

 

Vær særligt opmærksom på facader og udhæng

Når noget er mest udsat, giver det god mening at være ekstra opmærksom på det udsatte områder. Facader og udhæng er et af de steder, hvor du skal være ekstra opmærksom på eventuelle problemer. Det er nemlig her, problemer vil vokse hurtigst frem og være mest problematiske. Derfor skal du gennemgå facader og udhæng grundigt. Sørg også for at holde øje med samlinger og inddækninger, hvilket er overgangen mellem bygningsdelene. Det vil nemlig også kunne give problemer, hvis der er fejl her.

Tjek vinduer og døre

Det er ikke kun facader og udhæng, som er udsatte. Døre og vinduer er også udsatte, hvilket i øvrigt også gælder glaslister af træ, som holder ruden fast. Vand rammer jo ruden, og løber ned i glaslisten. Det kan medføre at listen og bundstykket begynder at rådne. Derfor skal du tjekke det stykke og sikre dig, at tætningslisten af gummi holder tæt. 

Hold øje med taget

Taget skal kunne holde til en god del, men det sker nu stadig, at f.eks. kviste og vindskeder bliver udsat for vind og vejr. Hvis træelementer ikke er dækket med f.eks. tagsten, betyder det, at du risikerer råd i dit tag, og det bliver hurtigt en træls omgang. Tjek det derfor minimum en gang om året.