sport

Wozniacki takker af

Wozniacki takker af

editorial

En flot karriere indstilles

I mange år har tennisspileren Caroline Wozniacki imponeret tennisentusiaster verden over med sin fænomenale forhånd og baghånd. Men i starten af 2020 er det endegyldigt forbi. For efter at have deltaget i Australian Open, så vælger den danske tennisspiller nu endegyldigt at lægge ketsjeren på hylden. Dermed indstiller Wozniacki en karriere, som mange herhjemme betegner som den flotteste i dansk tennishistorie. Siden Caroline Wozniacki var 11 år, har hun arbejdet benhårdt på at blive verdens nummer et og vinde de prestigefyldte Grand Slam turneringer. Og disse mål må siges at være lykkedes over alt forventning. Den danske tennisspiller vandt sin første WTA-titel i Stockholm i 2008, og hun har vundet i alt 30 internationale turneringer, heriblandt en Grand Slam ved Australian Open i 2018. Allerede i 2010 i Beijing erobrede hun førstepladsen på verdensranglisten, en plads hun har siddet på i hele 71 uger.

Den største danske atlet

Efter Caroline Wozniacki meldte sit karrierestop ud på Instagram, har roserne nærmest væltet ned over hende. Den danske tennisekspert Peter Bastiansen tøver da heller ikke med at kalde hende den største danske atlet nogensinde inden for individuel idræt. Han henviser til Wozniackis placering som nummer et på verdensranglisten i flere omgange, og det at hun har vundet en grand slam. Og så har hun jo for øvrigt heller ikke fyldt sig med doping som for eksempel cykelrytteren Bjarne Riis.

Babygråd kan være på vej

Caroline Wozniackis karrierestop kommer dog ikke helt bag på folk, der har fulgt hende de sidste mange år. I 2018 fik hun nemlig en leddegigtsygdom, der har betydet, at hun har spillet de sidste par år med store smerter. Samtidig er Wozniacki er blevet gift med den amerikanske basketballspiller David Lee, der allerede har indstillet sin professionelle karriere. Ved flere lejligheder har Caroline Wozniacki da også luftet tanken om en dag at skifte ketsjeren ud med bleskift og babygråd. Så mon ikke det store danske sportstalent inden for en nær fremtid vil frekventere en jordemoder, når hun nu ikke længere skal rejse verden rundt og forsvare sin plads på verdensranglisten i tennis.