alkoholbehandling

Få den rette hjælp med en effektiv alkoholbehandling

Få den rette hjælp med en effektiv alkoholbehandling

editorial

Alle som har haft alkoholisme tæt inde på livet, kan skrive under på, at de pårørende lider mindst lige så meget som – hvis ikke mere end – den direkte misbrugsramte. Det er forfærdeligt at se et elsket menneske gå til i et alkohol misbrug – især fordi den person, man kender og holder af, langsomt vil forsvinde, efterhånden som alkoholen invaderer vedkommendes krop og sjæl.

Alkohol er en gift, som nedbryder kroppens vitale organer (for eksempel nyrer og lever) langsomt men sikkert, hvis man over en længere periode indtager alkohol i større mængder. Samtidig kan hjernen og nerve systemet lide ubodelig skade som følge at et langvarigt alkohol misbrug, hvilket kan føre til såvel neurologiske sygdomme som tab af de kognitive evner.

Alkoholisme medfører personlig ruin

Endelig oplever mange pårørende til alkoholikere, at deres nære og kære direkte ændrer personlighed som følge af misbruget – og dette er måske det mest smertefulde. I afhængighedsprocessen vil en misbrugsramt typisk udvikle særdeles usympatiske træk, idet stoffet (i dette tilfælde alkohol) vil indtage førstepladsen på vedkommendes prioriterings liste – der hvor job, familie og venner normalt ville være placeret. Dette kan vise sig at være skæbnesvangert – mange alkoholikere mister alt på den konto.

Derfor er det vigtigt at gribe ind over for misbruget i stedet for at lade stå til. Alkoholisme går ikke væk af sig selv. Der skal professionel hjælp til, førend en hardcore alkoholiker kan komme ud af misbruget og tilbage på det rette spor.

Få hjælp til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien

Hvis en af dine nærmeste har udviklet et alkoholmisbrug, bør du således omgående skride til handling. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp af dygtige fagfolk og misbrugskonsulenter, som kan rådgive dig i forhold til den rette behandling, og om hvorledes du hjælper og motiverer den misbrugsramte hertil.

Læs mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/