alkoholbehandling

Få hjælp til alkoholbehandling af din kæreste eller ægtefælle

Få hjælp til alkoholbehandling af din kæreste eller ægtefælle

editorial

I Danmark eksisterer der en alkohol kultur, som foreskriver, at det er helt ok at blive en smule besoffen ved sociale og festlige lejligheder. Faktisk bliver der ofte set en lille smule skævt til de, som siger nej tak til et glas vin, eller øl eller en drink ved festen, middagen eller receptionen. Og samtidig accepteres det, at der drikkes tæt til større sociale sammenkomster.

Alkohol er så indgroet en del af vores fest tradition, at mange mennesker desværre udvikler alkoholisme som følge af fest druk. Dette sker, fordi alkohol er et af de mest afhængigheds skabende stoffer, som findes, hvis diverse alkoholiske drikke var blevet introduceret på markedet den dag i dag, ville de aldrig være blevet tilladt.

Samtidig er mange mennesker genetisk disponeret for at udvikle afhængighed. Og da alkohol kan skaffes overalt – stort set samtlige supermarkeder, kiosker og tank stationer forhandler såvel øl og vin som stærk spiritus – er det nemt at blive fanget ind i et decideret misbrug.

Min ægtefælle eller kæreste er ved at udvikle alkoholisme – hvad gør jeg?

Hvis du har mistanke om, at din samlever har et alkohol problem, er det om at skride til handling så hurtigt som muligt. Din ægtefælle eller kæreste vil ikke kunne komme ud af misbruget på egen hånd. Er afhængigheden i de tidlige stadier, og begrænset til en lille tår over tørsten efter middagen på hverdags basis, er det muligt, at I selv kan vende skuden ved at finde alternativer til hverdags druk.

Men desværre er de fleste misbrugere verdensmestre i at skjule deres last – og så vil du nok først opdage den, når misbruget har antaget en dimension, hvor der skal professionel hjælp til. Denne hjælp kan du få hos Behandlingscenter Stien, som tilbyder effektive behandlings forløb for alkoholikere og andre misbrugere.

Du kan læse meget mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling