autoværksted

Kan du klare jargonen på et autoværksted?

Kan du klare jargonen på et autoværksted?

editorial

Besøger du et autoværksted og kan du ikke lide larmen, duften eller for den sags skyld, hvordan der bliver talt sammen, hvilket kunne være dette sted, hvor det skal understreges, at de er virkelig effektive til deres arbejde: https://www.lindgaardauto.dk/ så kan man jo altid gå igen.

Man kan sætte sig i et forlokale, mens man venter på, at ens bil er klar igen, så man kan læse i et blad, tjekke sin telefon eller noget helt andet, så man både undgår at gå i vejen for det arbejdende folk, men man slipper også for at høre om intern snak – og måske lummer omtale.

For et autoværksted er næsten reglen end undtagelsen for, at man taler meget direkte til hinanden, men man mener det stadig venskabeligt. Det kan være at hundse på en bestemt måde, så man får arbejdet hurtigt udført, eller man driller hinanden.

Det kan være med vittigheder eller praktisk humor. Specielt lærlingen står for skud her, da man er nederst i hierarkiet, og man skal indlæres på den hårdeste måde, så man kan holde til omgangen i længden.

Dette skal ikke misforstås som voksenmobberi, men fordi der ganske enkelt hersker en kultur, som går mange år retur og ikke bare er til at fjerne, så hvis man vil arbejde aktivt i dette miljø, så er det bestemt vigtigt med ens evner, men man skal også kunne holde til omgangstonen.

Det ville ikke fungere, hvis man blev meget pædagogisk modtaget og fik lang snor med ens arbejde, for man kan næsten være sikker på, at sådan foregår tingene ikke ude i det virkelig liv, når man bliver ansat på et autoværksted.

Derfor skal man faktisk se på det som en tjeneste, når de andre forsøger at hærde en til arbejdet som mekaniker på et værksted end at blive skræmt over det.

Bliver man skræmt over det, er det nok ikke ens rigtige hylde at være på.