boligadvokat

Kontakt din boligadvokat inden du køber bolig

Kontakt din boligadvokat inden du køber bolig

editorial

Når du som boligsøgende går på jagt i ejendomsmæglernes annoncer for boliger til salg, kan der være meget, der frister. Som regel kan man desværre ikke læse så meget ud af det kortfattede referat af salgs opstillingen som er tilgængeligt via annoncen – men er du interesseret, og dermed en potentiel køber af boligen, vil ejendomsmægleren gerne stille den fulde oversigt til rådighed for dig.

Du skal dog være obs på, at heller ikke denne er fuldt dækkende, når det handler om at opveje fordele og ulemper ved køb af pågældende hus eller lejlighed. Her skal du dykke dybere ned i diverse dokumentation.

Kan jeg skrive under på købsaftalen uden at have snakket med en boligadvokat?

Hvis du er helt vild i varmen efter netop den bolig, du netop har beset ved en fremvisning eller et åbent hus arrangement, kan det godt være rigtig fristende bare at sætte en krusedulle på købsaftalen og få boligen sikkert i hus – så at sige. Men her skal du først sikre dig, at der forefindes et advokat forbehold i købsaftalen.

Med et advokat forbehold har din boligadvokat nemlig cirka to uger til at gennemlæse al dokumentation som kunne afsløre vigtige forhold omkring boligen og den eventuelle ejendoms forening. Det kan for eksempel dreje sig om en mangelfuld eller dårlig drift i foreningen – dette vil fremgå af dennes referater fra general forsamlinger og lignende. Det kan også være en sløj økonomi eller tvivlsomme og uvederhæftige lån i ejendommen. Disse forhold kunne have indflydelse på din beslutning om et køb – og inden for de fjorten dage, over hvilke advokat forbeholdet typisk spænder, vil du frit kunne springe fra handelen igen uden at det koster dig noget.

Hvis du leder efter en god, billig og erfaren boligadvokat, kan du med fordel besøge eboligadvokat.dk