Gulvafslibning

Er det en god ide selv at afslibe dine trægulve

Er det en god ide selv at afslibe dine trægulve

editorial

Om det er en god ide selv at afslibe sine gulve, afhænger af mange ting. Hvor hurtig og dygtig er du til at lære at bruge en afslibningsmaskine, og hvor god tid har du. Det siger næsten sig selv, at en professionel afsliber både sliber bedre og er hurtigere, end en der ikke har prøvet det før.

Derfor skal du medregne de timer, du vil bruge på at slibe dine gulve og derudover et større forbrug af sandpapir, før du kan vurdere, om det er en god ide selv at slibe dem, eller om du skal finde et firma. Det kunne f.eks. være NC Gulve.

Gulvafslibning

Grundig forberedelse betyder færre penge

Vælger du selv at afslibe dine gulve, er der mange penge at spare ved at sørge for, at gulvene er klar til at blive afslebet, så snart du er kommet hjem med maskinen. Det skyldes, at du betaler for afslibningsmaskinen fra det øjeblik, du forlader butikken, og derfor er det dumt at have den stående i timer, før du kan komme igang. 

Til at starte med skal du vaske dine gulve godt og grundigt, så de er helt rene for skidt og snavs. Er der gamle maling- eller spartelrester, er det også en god ide at fjerne det, hvis det er muligt. Årsagen er at ellers vil snavset blive slebet ned i gulvene, hvilke gør, at du får et dårligere resultat og mindre pæne gulve.

Det er også vigtigt, at du går gulvene igennem for løse søm. Er der løse søm, vil de ødelægge det særdeles dyre sandpapir, når du køre maskinen over sømmene. Det har den ekstra fordel, at du slipper for gulve der knirker. 

Hvis du vil have gulve, der er plane, er det en god ide at fjerne panelerne, så du kan komme helt ind til væggene uden at ødelægge panelerne.