Gulvafslibning

Få det bedste tilbud på gulvafslibning hos dit lokale gulvfirma

Få det bedste tilbud på gulvafslibning hos dit lokale gulvfirma

editorial

Planlægger du en gennemgående istandsættelse og opfriskning af dit hus eller af din lejlighed? Så har du sikkert allerede en liste over småreparationer og del projekter – og selvfølgelig skal væggene da også males.

Men du må endelig ikke glemme dine trægulve. Hvis det er mere end fem år siden du sidst gjorde noget ved gulvene, er det meget sandsynligt at de trænger til en grundig behandling – for eksempel i form af en professionel gulvafslibning.

Hvorfor skal jeg lade mine trægulve afslibe?

Trægulve bliver med tiden slidt. Da træværk er et organisk – og dermed levende – materiale, vil det være mere sårbart og modtageligt over for påvirkninger udefra end et gulv fremstillet af eksempelvis syntetisk laminat eller epoxy. Et trægulv, som er behandlet med olie eller sæbe skal vedligeholdes ved vask med særlig sæbe mindst én gang om ugen hvis det skal bevare sin smukke og ensartede overflade. Og selv om du er ganske minutiøs i din overholdelse af denne rutine, vil gulvet uvægerligt blive hurtigere slidt end et tilsvarende gulv som er behandlet med hård lak.

Når et olie eller sæbe behandlet trægulv bliver slidt, vil slitagen fremstå som misfarvninger og ujævnheder. Træværket vil tørre ud i overfladen og begynde at danne irriterende splinter, som sætter sig i fødderne eller river dine strømper itu.

Du vil ikke længere kunne fjerne spildte væsker ved hjælp af en klud, da disse lynhurtigt vil blive suget ind i den ubeskyttede overflade hvor de vil danne grimme, skæmmende pletter. Og samtidig vil solens stråler blege den før så kønne, lyse overflade til en ucharmerende gul nuance.

Alt dette kan klares med en gulvafslibning og en efterfølgende behandling med sæbe, olie, lak eller lud. Og så kan dine trægulve stråle om kap med de nymalede vægge.

Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning på Gulvkanonen.dk