Gulvafslibning

Få de smukkeste trægulve med en gulvafslibning

Få de smukkeste trægulve med en gulvafslibning

editorial

Skal dit gamle trægulv have nyt liv – og dermed genvinde fordums glans og charmerende udstråling? Så bør du snakke med en professionel gulvmand. Det er nemlig ham som bedst kan vurdere om gulvet har brug for en gulvafhøvling, eller om det kan nøjes med en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

Hvornår skal jeg vælge afhøvling af gulve og hvornår rækker den med en gulvafslibning?

Som hovedregelen vil et trægulv, som ikke har de helt store graverende skader, sagtens kunne blive rigtig flot med en gulvafslibning. Er træværket sundt, og gulvet intakt og jævnt, vil en gulvafslibning kunne gøre en kæmpe forskel. Og det på den mest skånsomme, dog effektive, vis. Ved afslibning af gulve anvendes nemlig sandpapir, i modsætning til de skarpe knivskær som tages i brug i forbindelse med afhøvling af gulve.

Ved hjælp af først groft, og dernæst fint, sandpapir slibes træværket fri for grimme pletter, skæmmende slidspor og gullige plamager fra solfalming samt andre overfladiske skønhedspletter. Disse er nemlig som regel indlejret i den øverste del af gulvet og stikker sjældent dybere end de 1 – 2 millimeter som fjernes ved en gulvafslibning.

Når afslibning af gulvet er overstået vil gulvet atter være smukt, lyst og ensartet i overfladen. Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel der er fra det slidte gulv før din gulvafslibning og til det fine gulv der kommer til syne efter. Gulvet vil hernæst være parat til en plejende og beskyttende efterbehandling med enten lak, lud, sæbe, olie eller maling, helt efter dine ønsker og dit temperament.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning af gulve?

Leder du efter en gulvsliber i Københavns området kan du med fordel vælge DBF Gulvservice. DBF Gulvservice har mange års erfaring med gulvafhøvling og gulvafslibning. Du kan læse mere, og kontakte DBF Gulvservice, via virksomhedens hjemmeside https://dbf-gulvservice.dk/