Misbrugscenter

Få hjælp fra et misbrugscenter, når din nærmeste skal have hjælp med afhængighed

Få hjælp fra et misbrugscenter, når din nærmeste skal have hjælp med afhængighed

editorial

Har din kæreste eller ægtefælle udvist symptomer så som øget irritabilitet, manglende evne til at udføre sine forpligtelser, og et pludseligt højt forbrug af smertestillende medicin eller alkohol? Er du nødt til at ringe og melde ham eller hende syg på arbejdet, fordi vedkommende ikke kan komme ud af sengen – og er jeres samliv præget af splittelse og mangel på sammenhængs kraft?

Så bør du finde ud af, om din samlever har et problem med sit indtag af medicin eller alkohol. De ovenfor nævnte symptomer er nemlig gode indikatorer for, at der finder et misbrug sted.

Hvordan ved jeg, om min kæreste eller ægtefælle er misbruger?

Det kan godt være vanskeligt at identificere de helt håndgribelige markører, som indikerer et misbrug. En misbrugsramt person – hvad end der er tale om en pillenarkoman eller en alkoholiker – vil være verdensmester i at skjule sin afhængighed og dermed objektet herfor. Du skal sikkert lede grundigt og de mest usandsynlige steder for at finde de hemmelige lagre af alkohol eller receptpligtig medicin.

Og lige så dygtig som den misbrugsramte er til at skjule sit stof, lige så behændigt vil han eller hun forsøge at lyve, snyde og manipulere dig selv og andre mennesker i vedkommendes nære omgangskreds uden om det centrale problem. De fleste misbrugere er samtidig rigtig gode til at lyve over for sig selv. Selvbedrag og benægtelse er vigtige hjørnesten i en hver form for misbrug. Derfor kan det være direkte risikabelt at konfrontere en misbruger. Han eller hun vil ofte hellere skubbe sine nærmeste fra sig, end at indrømme problemet.

Få hjælp til at hjælpe din nærmeste på et misbrugscenter

Du bør således søge professionel hjælp, når det handler om at motivere en misbrugsramt person for afvænning. Hos Behandlingscenter Stien kan du altid få kontakt til en erfaren misbrugskonsulent, som kan rådgive i forhold til konfrontationen, og hjælpe med planlægning af videre misbrugsbehandling. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk