Misbrugscenter

Få hjælp til at slippe dit pillemisbrug hos et misbrugscenter

Få hjælp til at slippe dit pillemisbrug hos et misbrugscenter

editorial

Er du fanget i en ond cirkel af medicin misbrug – måske hidrørende fra et traume eller en smertefuld operation? Så er der til alt held hjælp at hente. Medicin afhængighed, og et deraf følgende misbrug, er ikke ualmindeligt i hverken Danmark eller i resten af verden.

Alene i Danmark skønnes 33.000 mennesker at lide under en afhængighed og et misbrug af medicin, som er så alvorligt, at de ikke vil kunne stoppe indtaget på egen hånd. Disse mennesker kan ikke gennemføre hverdagens gøremål uden at være påvirket af medicin. Og mange af dem har oparbejdet det, der i fagsproget kaldes tolerans, hvilket betyder, at kroppen stedse kræver mere og mere af den pågældende medicin for at opnå den ønskede effekt.

Føler du, at du er på vej i den retning, er det en rigtig god idé at opsøge professionel hjælp.

Hvordan kommer jeg ud af mit misbrug?

Det kan nemlig være forbundet med alvorlig helbredsmæssig risiko at forsøge sig med en afvænning på egen hånd. Hvis du for eksempel er gået hen og blevet afhængig af de såkaldte opioider, som er smertestillende stoffer med morfin lignende egenskaber, vil du risikere abstinens symptomer, som minder om dem heroin afhængige mennesker får, når de tager en kold tyrker. Derfor bør du henvende dig til et professionelt misbrugscenter, som kan give dig den rette behandling.

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

Hos et misbrugscenter vil du kunne gennemgå en afgiftning under professionel supervision. Der vil altid være erfarne sundhedspersoner til stede under hele processen, som desværre kan tage flere dage. De værste abstinens symptomer vil kunne dulmes med eksempelvis let medicinering, varme bade, massage og zoneterapi. Når kroppen er afgiftet, kommer turen til psyken.

Behandlingscenter Stien tilbyder et fem ugers behandlingsforløb, under hvilket du vil modtage intensiv behandling i for af terapi og gruppe samtaler. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk