Misbrugscenter

Find vej tilbage til livet med et ophold på et misbrugscenter

Find vej tilbage til livet med et ophold på et misbrugscenter

editorial

Hvis du er røget ud i et misbrug, som har taget overhånd i dit liv, er der til at held hjælp at hente. På et behandlingscenter vil du kunne få den behandling, som skal til, for at du kan bygge din tilværelse op på ny – uden misbrug og afhængighed.

Hvordan foregår afvænning på et behandlingscenter?

Når du lader dig indskrive på et behandlingscenter til afvænnende behandling som opfølgning på en afgiftning eller en afrusning, vil du blive mødt af forstående og imødekommende personale. Et professionelt og veldrevet behandlingscenter vil altid have dygtige og erfarne sundhedspersoner tilknyttet – lige fra læger og sygeplejersker med speciale i misbrugsbehandling til terapeuter og misbrugskonsulenter, som typisk er tidligere misbrugere, som selv har været igennem en misbrugsbehandling.

Du vil blive indlogeret på centeret, således at du under selve behandlings forløbet er afskåret fra stoffer, alkohol, spil eller hvad der eller har fungeret som objekt for din afhængighed. Samtidig vil du døgnet rundt have adgang til at tale med en af de dygtige misbrugskonsulenter, som selv har været igennem samme tur, og derfor kan relatere til dine problemer og den krise, du gennemgår. Du vil modtage gruppeterapi og individuel behandling. Begge behandlingsformer tager udgangspunkt i den kendte Minnesota model, som igennem årtier har vist sig særdeles succesfuld i behandling af misbrugere.

Den behandlingsmetode, som benyttes hos Behandlingscenter Stien, tager afsæt i Minnesota kuren, og er samtidig tilsat elementer fra andre evidens baserede terapi metoder. Da Minnesota kuren bygger på en filosofi om, at det er vigtigt at inddrage hele den misbrugsramtes livsverden i terapi forløbet, tilbydes sideløbende familie behandling for de øvrige familiemedlemmer, som måtte være ramt af misbruget. Det er nemlig ofte de nære omgivelser, misbruget går hårdest ud over.

Hvis du ønsker at vide mere om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien, kan du læse mere på behandlingscenter-stien.dk