Gulvafslibning

Frisk trægulvet op med en professionel gulvafslibning

Frisk trægulvet op med en professionel gulvafslibning

editorial

Et trægulv, som ikke har modtaget vedligeholdende pleje efter forskrifterne, vil hurtigt komme til at tage sig dødt og trist ud i overfladen. Dette behøver ikke at være ensbetydende med, at træværket fejler noget alvorligt, eller at gulvet er helt og aldeles saneringsmodent. Men overfladisk slitage kan være utroligt skæmmende for et ellers sundt og intakt trægulv. Og derfor vil det altid kunne betale sig at gøre noget ved det.

Hvordan kan jeg redde mit slidte trægulv?

Med en gulvafslibning er det faktisk muligt at få et trægulv, som lider af de klassiske tegn på overfladisk slitage, til at stå som nyt igen. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel en grundig og effektiv gulvafslibning kan gøre for dit plettede og skrammede trægulv.

Mange mennesker tror fejlagtigt, at de skal ud i en større operation – for eksempel en gulvafhøvling – for at få gulvet pænt igen. Men i langt de fleste tilfælde er en skånsom gulvafslibning fuldt tilstrækkeligt, når det handler om at komme overfladiske misfarvninger, småskrammer, ridser og pletter til livs.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv trænger til en gulvafslibning?

Når dit trægulv er blevet gråt og mat i overfladen, er det tegn på, at det er begyndt at suge støv og snavs til sig. Dette er en tydelig indikator for slitage, som er nået til et punkt, hvor gulvet ikke længere kan blive flot og skinnende ved en almindelig gulvvask. Dette ses især tydeligt i sæbebehandlede trægulve, som er kendetegnet ved en lys og ensartet overflade. Du kan for eksempel trække et eventuelt gulvtæppe til side eller flytte sofaen – her vil du tydeligt kunne se forskellen på gulvets overflade der, hvor det er blevet slidt, og der, hvor det er skånet.

Er det blevet tid til en gulvafslibning, kan du altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning hos dit lokale gulvfirma. Læs mere om gulvbelægning i Frederiksberg på jigulvservice.dk