Gulvafslibning

Gør gulvafslibning til en del af din renovering

Gør gulvafslibning til en del af din renovering

editorial

Trænger huset eller lejligheden til en ordentlig indvendig overhaling? Har antallet af småreparationer, som venter på at blive fikset, nået kritisk masse, og er malingen på væggene efterhånden så nusset og snusket at se på, at det ikke kan vente længere?

Så må du endelig ikke glemme trægulvene, hvis din bolig er i besiddelse af sådan nogle. De vil nemlig efter al sandsynlighed også have et behov for en kærlig hånd – især hvis de er behandlet med sæbe eller olie. Disse to behandlings former, også kaldet de ikke forseglende gulv behandlinger, yder nemlig kun begrænset beskyttelse mod slitage.

I modsætning til lakering, bejdsning eller maling vil du med en olie eller sæbe behandling ikke få kapslet træværkets overflade inde. Olien eller sæben danner i stedet en beskyttende hinde i overfladen, idet træværkets fibre mættes. Denne hinde skal vedligeholdes med hyppig og grundig gulv vask med særlig sæbe, som forstærker den og sørger for at gulvets smuds og væske afvisende egenskaber bevares.

Visse olie og sæbe behandlinger indeholder også et UV filter som beskytter mod solfalming. Når den beskyttende hinde forsvinder, vil træværkets overfladiske fibre således være udtørrede og sårbare. Og her opstår så de mange tegn på slid.

Hvordan ved jeg om mit trægulv er slidt?

Hvis du planlægger maling af lofter og vægge, vil du sikkert skulle fjerne møbler og tæpper fra gulvet så at du kan kommer til. Derved vil du tydeligt kunne se forskel på de områder, som har været beskyttet af eksempelvis sofaen eller gulvtæppet, og de, som har været udsat for spildte væsker, solens stråler og almindeligt slid.

Disse misfarvninger kan kun fjernes ved en gulvafslibning, og en efterbehandling vil kunne genskabe den smukke og ensartede overflade. Du kan kontakte din lokale gulvmand for et tilbud på gulvafslibning og efterbehandling via Gulvkanonen – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-hellerup/