Misbrugscenter

Kom tilbage til livet med hjælp fra et misbrugscenter

Kom tilbage til livet med hjælp fra et misbrugscenter

editorial

Misbrug er andet og mere end narkomani. Mange mennesker associerer ordet misbrug med afhængighed af hårde stoffer så som heroin, kokain eller amfetamin. Men et misbrug kan sagtens have andre objekter, for eksempel receptpligtig medicin, alkohol, spil eller sex.

Når et menneske bliver afhængig af et stof, vil der være både fysiske og mentale konsekvenser. En afhængighed er kendetegnet derved, at krop og sind har vænnet sig til et givet stof, og på et tidspunkt vil balancen tippe, således at den misbrugsramte faktisk slet ikke kan klare sig foruden. Så skal der en vis mængde piller eller en bestemt – og nogenlunde konstant – alkohol promille til, førend vedkommende kan fungere i hverdagen. Og en udeblivelse af stoffet kan resultere i ganske alvorlige og meget voldsomme fysiske og psykiske reaktioner.

Her snakker vi ikke blot de tømmermænd, som vi alle kender fra dagen efter en festlig aften. Vi snakker hårde abstinenser, som kan være direkte fatale for kroppen, og som kan medføre voldsom angst, dybe depressioner, og lige frem selvmordstanker.

Kom ud af misbruget med professionel hjælp fra et misbrugscenter

Derfor er det meget, meget at vigtigt, at du – såfremt du ønsker at lægge misbruget på hylden – opsøger professionel assistance dertil. På et center til behandling af misbrug vil du kunne få hjælp til såvel afrusning eller afgiftning som til den opfølgende afvænnings forløb, som skal hjælpe dig til at erkende dit problem, og sørge for, at det ikke opstår på ny.

Med hjælp fra et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien kan du i løbet af fem uger få de redskaber og værktøjer, du skal bruge for at genopbygge dit liv. Og så kan du komme videre i tilværelsen uden afhængighed og misbrug. Du kan læse mere om, hvilke former for behandling Behandlingscenter Stien kan tilbyde dig som misbrugsramt, på behandlingscenter-stien.dk